Četiri slatkiša u kojima možeš da uživaš bez griže savesti

Konačno redovno vežbaš, korigovao si ishranu, piješ mnogo vode ali… Ali ne možeš da se odrekneš slatkiša. I kada kažeš “ne mogu” ti stvarno to i misliš. Noću sanjaš čokoladu, danju maštaš o sladoledu i piti s višnjama.

 

Hajde da probamo ovako – hajde da se ne odričeš sasvim, ali da probaš sa zdravijim opcijama slatkiša. Obećavamo ti da ćeš uživati. A kada skapiraš da ove poslastice ne škode tvom zdravlju i figuri, biće ti još ukusnije.

 

SMUTI (SMOOTHIE)

Ako imaš blender, smuti može biti idealno rešenje. Ukoliko nemaš blender, a voliš voće i voćne ukuse, razmisli o ovoj investiciji – često su na sniženjima, a ima ih i po veoma pristupačnim cenama. Opcije za smuti su neiscrpne, naročito sada kada je sezona svežeg voća u jeku.

 

Evo par naših slatkih zdravih smoothie predloga:

 

#1

1 zrela banana + 8 jagoda +  kašika meda + malo nemasnog mleka/jogurta

 

#2

1 zrela banana + šaka zaleđenog đumskog voća + kašika meda + malo nemasnog mleka/jogurta

 

#3

2 zrele banane (jedna zamrznuta i jedna “obična”) +  1 supena kašikom kakaoa ili rogača + pet svežih urmi + nemasno mleko.

 

JAGODE I LUBENICE

Da, znamo da ovo nije slatkiš već voće. Ali je toliko ukusno i slasno da je stvarno greh menjati ih za industrijske slatkiše. Sezona jagoda uveliko je u jeku, i zato – trk do najbliže pijace. A onda, još mesec dana iiiii… Tu su i  lubenice!

 

DOMAĆI VOĆNI SLADOLED

Malo ko ume da odoli ledenoj letnjoj poslastici, a i zašto biste, kad je možete napraviti tako da bude i neodoljiva i zdrava?

 

Sastojci:

– 2 banane
– 2 šake smrznutog bobičastog voća
– 1 šaka indijskog oraha

 

Izmiksajte sastojke u blenderu i ostavite da se hlade par sati u frižideru. Po želji, pospite rendanom crnom čokoladom.

 

LIMUNADA & LIMUNANA

Umesto gaziranih pića, odlučite se za ove zdrave i ovih dana veoma popularne napitke koje možete napraviti brzo i lako kod kuće.

 

Limunadu pijte bez šećera, ili sa dodatkom malo meda. Ne sumnjamo da za limunadu znate recept, a limunanu napravite uz sledeće sastojke:

 

– 1 limun
– par listica nane
– đumbir po želji
– voda

 

Neka ovo leto bude u znaku ukusnog zdravlja! Uživajte!