Kako da oblikuješ ruke (žene)

Kao po nekom nepisanom pravilu, devojke i žene najviše razmišljanju o oblikovanju nogu, zadnjice i stomaka. U toj priči, ruke neretko ostaju zanemarene, i sete ih se tek kad ozbiljno urone u prolećne dane, majice bez rukava i haljine sa bretelama.

 

Ako si i ti među takvima, hajde da vidimo kako da kreneš u oblikovanje svojih ruku. Videćeš, nije teško, a ako budeš uporna, rezultati neće izostati.

 

TEGOVI

Već smo vam pisali da ne treba da bežiš od tegova – strah da ćeš izgledati kao muškarci ako budeš radila sa opterećenjem je skroz bez osnova. Nećeš se nabildovati ukoliko uzmeš tegove. Uostalom, ne moraš dizati velike kilaže. U teretani se nalaze brojne sprave, tegovi i  rekviziti kojima možeš izvesti bezbroj varijacija. Tegovi će ti pomoći da sagoriš višak masti u celom telu, a samim tim i u  predelu ruku. A kada unaprediš snagu gornjeg dela tela, lakše ćeš izvoditi mnoge vežbe koje do sada nisi mogla da radiš, baš zbog slabih ruku.

 

ZGLOBNI TEGOVI

Ovo su tegovi sa čičak trakom, koji se nose oko zgloba šake. Možeš ih nabaviti u svakoj sportskoj prodavnici. Koristi ih dok šetaš, trčiš na traci i dr.

 

VEŽBE SA SOPSTVENIM OPTEREĆENJEM

Ruke možeš lepo oblikovati i radeći vežbe sa opterećenjem sopstvenog tela, kao što su izdržaji, upori, sklekovi itd. Ukoliko nikada pre nisi radila ove vežbe, slobodno se obratit našim trenerima u teretani, oni će ti ih demonstrirati.

 

NAČIN VEŽBANJA

Za oblikovanje i toniranje mišića ruku kod žena preporučuju se vežbe sa velikim brojem ponavljanja (20-30 u seriji). Rade se u dve do maksimum četiri serije. Preporučuje se da koristiš dovoljno snažna opterećenja kojima ćeš dovoljno angažovati ruke, da bi sa naporom izvela potreban broj ponavljanja, jer na taj način dolaziš do rezultata.

 

Vidimo se u teretani!