PersonalniTreninzi

Kako do vitkih, oblikovanih nogu?

Postoje srećnice koje prirodno imaju vitke, lepe i oblikovane noge. Ipak, mnogo je više devojaka i žena kojima priroda nije bilo toliko naklonjena, i koje muče muku sa celulitom, naslagama i umornim nogama. Uz primenu dole navedenih saveta, i one mogu ponosno šetati kratku suknju i šorc.

 

KRETANJE

Pre i posle svega – kretanje. Umesto vožnje autom, biraj šetnju ili bicikl. Uvedi redovne, kratke šetnje. Umesto lifta, odluči se za stepenice. Ove naizgled male promene divno će prijati tvojim nogama, a i celokupnom zdravlju.

 

VEŽBE

Postoje vežbe kreirane da ti pomognu da dođeš do lepo oblikovanih, vitkih nogu. I znaš šta? Skroz su jednostavne!

 

TRČANJE

U prirodi ili na traci – kako god ti više prija. Ukoliko se odlučiš za trčanje na traci, znaj da te kod nas čekaju kvalitetni, moderni trenažeri. P.S. Dok trčiš, uživaš u prirodnom svetlu i pogledu na dinamiku ulice.

 

 

VOŽNJA BICIKLOM

Ukoliko nisi ljubitelj trčanja, ili naprosto želiš da kombinuješ kardio vežbe (što je i preporučljivo) bicikl je sjajna opcija.  U prirodi ili u teretani – kako god ti više prija. Ukoliko se odlučiš za vožnju biciklom u teretani, znaj da te kod nas čekaju kvalitetni moderni trenažeri. P.S. Dok voziš bajs, uživaš u prirodnom svetlu i pogledu na dinamiku ulice.

 

 

ČUČNJEVI

Sigurno znaš da ti ova jednostavna vežba može doneti mnogo benefita, ali imaj u vidu da je važno kako je izvodiš. Prilikom izvođenja leđa moraju da budu ravna, stomak stegnut, a vrat i glava ispravljeni. Prilikom podizanja koleno ne ispravljaj do kraja, a prilikom spuštanja vodi računa da kolena ne prelaze liniju prstiju. Zadnjica ide nazad i do nivoa kolena.

 

ISKORACI

Takođe sjajna i jednostavna vežba, koja će ti pomoći na putu ka vitkim nogama. Kada radiš iskorak jedna noga ide napred, a druga nazad. Jako je bitno da kolena budu pod uglom od 90 stepeni kada se spuštaš dole, kao i da nadkolenica bude paralelna sa podom. Telo mora da bude pravo.

 

PRAVILNA ISHRANA

Za lep izgled nogu, ali i celog tela, veoma je važna pravilna ishrana. Konzumiraj mnogo tečnosti, jer hidratacija je veoma važna. Kad kažemo tečnost, mislimo na negaziranu vodu i zeleni čaj J Budući da stižu vreli dani, ako nisi ljubitelj obične vode, verujemo da ćeš uživati u vodi sa dodatkom limuna, nane i đumbira. Izbegavaj belo brašno, slatkiše i junk food, a prikloni se povrću i voću, ribi i belom pilećem mesu.

 

Vidimo se na plaži!