Small Group Treninzi

Kako trenirati leti?

Leto je divno, ali ume da bude velika zamka kad je u pitanju redovnost treninga. Probudiš se, čalabrcneš, pomisliš – ma, popodne ću na trening, skokneš do Štranda, tamo popiješ pivo/dva/tri i zbogom treningu. Posle te grize savest, ali već je kasno.

 

Hajde da vidimo kako možeš da kombinuješ zavodljive letnje dane sa treninzima, jer svakako ne želiš da baš tokom leta nabaciš dodatne kilograme, zar ne?

 

Treniraj ujutru.

 

Svi koji satove navijaju kako bi ustali skoro kad i prvi petlovi, reći će ti da je jutro najbolje vreme za trening. Ako ne deliš i ne razumeš njihov entuzijazam, predlažemo ti da pokušaš. I među nama ima onih koji su mislili da nema šanse da vežbaju pre 12 časova, a danas ne mogu da zamisle dan bez jutarnjeg treninga.

 

Zašto je jutro sjajno vreme za trening?

 

1. Zato što si posle toga miran celog dana, ne moraš da se opterećuješ mislima o treningu.

2. Zato što je trening savršena priprema organizma za dan koji mu predstoji.

3. Zato što se, kada vežbaš ujutru, metabolizam “podiže” i ostaje tako nakoliko sati, pa čak i 24 časa. To znači da sagorevaš kalorije tokom celog dana.

4. Trenirajući ujutru, osetićeš da tokom dana imaš više snage, i da ti je kondicija daleko bolja, a tokom čitavog dana bićeš poletan i aktivan.

5. Bićeš zadovoljniji samim sobom, jer znaš da činiš nešto za sebe i organizam. Dnevne obaveze i problemi će ti lakše pasti i lakše ćeš odmoriti nakon završenog posla, a uveče ćeš lakše zaspati.

 

I još nešto. Znaš li da preko 90% profesionalnih sportista trenira u ranim jutarnjim časovima? A oni znaju šta i zašto rade.

 

Jasno je – jutarnji trening definitivno može biti prava stvar za tvoje leto 2017.

 

Alpha Gym radi svakog dana od 6:30. Dakle, ako rešiš da uđeš u magiju jutarnjeg treninga, tu smo.