A oprema za trening?

Vreme je Fejsbuka & Instagrama. Vreme je u kom se napredak, često, vrednuje tek kada je prihvaćen i na društvenim mrežama. Ma, sve to mi kapiramo. I fotke i snimke i sve. I ne samo da kapiramo, nego i sami volimo.

 

Ali hajde da se razumemo – pre super fotki i brda lajkova ipak stoji kvalitet treninga, koji će te dovesti do željenih rezultata. Zato, hajde da vidimo kako da oprema koju biraš bude ne samo fotogenična, već pre i posle svega – funkcionalna.

 

1. PATIKE

Za trening u teretani biće ti potrebne patike koje ne nosiš napolju, na ulici. Zašto? Zato što ne želiš da u teretanu unosiš nečistoću i mikroorganizme. Ono što je bitno kod patika za trening jeste đon – izaberi patike koje nemaju potpuno ravan đon, jer patike s ravnim đonom ne pružaju podršku stopalu i ne amortizuju korake prilikom trčanja.

 

2. TRENERKA & MAJICA

Ovde nema mnogo filozofije: udobno, čisto, pamučno. Potrebna ti je majica koja će biti dovoljno zatvorena a dovoljno ležerna +  trenerka/helanke/šorc (biraj kako ti drago) koji će ti pružati slobodu za sve pokrete, kao i priliku da koža diše.

 

3. BRUSHALTER

Devojke, žene, važno je da znate – uobičajeni brushalter u teretani vam neće biti od koristi. Kupite jedan sportski (pronaći ćete ga u sportskim radnjama kao i u bolje opremljenim radnjama donjeg veša) koji će vam pružiti odgovarajuću potporu i preduprediti opuštanje grudi i moguće povrede.

 

4. PEŠKIR & VODA

Okej, ovo je verovatno poslednja stvar o kojoj razmišljaš, ali veruj nam – bitno je.
Važno je da uz sebe imaš peškir, kako bi ga stavio na strunjaču ili podlogu za vežbanje, i tako vodio računa i o sebi i o drugim vežbačima.

 

A što se vode tiče, verujemo da nema potrebe da ti objašnjavamo zašto je važno da je imaš uza sebe. A ako je zaboraviš, kod nas uvek možeš da nabaviš flašicu.

 

Vidimo se u teretani!