PersonalniTreninzi

5 saveznika u borbi protiv spojlera

Spojleri su uporne masne naslage koje se talože oko stomaka. Da se odmah na početku razumemo: ne, nećeš ih se lako rešiti. Ali bitna stvar: da, možeš ih se rešiti.

 

U nastavku ti predstavljamo 5 moćnih saveznika koji su spremni da ti pomognu:

 

1. UNAPREĐENA ISHRANA

Za početak, pij minimum 2l vode dnevno. Jedi mnogo povrća. Umesto slatkiša biraj voće. Izbegavaj da jedeš posle 21h. Izbegavaj brzu hranu.

 

2. KARDIO TRENING

Postoje vežbe koje su namenjene upravo jačanju stomačnih mišića, ali za prave rezultate neophodan je kardio trening. Redovno primenjuj trčanje ili vožnju biciklom, i tvoje telo biće ti zahvalno, a naslage će se brže topiti.

 

3. OSNOVNI TRBUŠNJACI

Sigurno ti nisu nepoznati, ali da ponovimo: lezi na pod okrenut na leđa, savij noge u kolenima. Stopala su na podu, a šake iza glave. Podiži se u sedeći položaj koristeći trbušne mišiće. Počni sa 10, pa postepeno uvećavaj broj ponavljanja.

 

4. KOSI TRBUŠNJACI

Lezi na pod, ali tako da noge budu okrenute na jednu stranu. Podiži se u sedeći položaj. Počni sa 10 trbušnjaka sa nogama okrenutim na levu i na desnu stranu. Ova vežba je malo teža od prethodne, ali je ubica spojlera.

 

5. SAN

Možda zvuči neobično, ali i dobar san može da utiče na zdravo i vitko telo. Spavaj 6 do 8 sati dnevno, i znatno lakše ćeš se suočiti ne samo sa svakodnevnim obavezama, već i sa dosadnim spojlerima.